let's get inspired!

07 feb. 2017
interviews met vendors

Atelier Annelies Bruneel brengt haute couture naar jouw speciale dag

Annelies Bruneel is een 29-jarige haute couture-ontwerpster die zo haar eigen kijk heeft op trouwkleding. Ze kiest niet voor een traditionele look maar voor een look op maat gemaakt voor elke klant die bij haar binnenstapt. Wie jij bent als persoon bepaalt hoe je jurk of kostuum eruit ziet. Droom je ervan om samen met een ontwerpster je outfit van A tot Z te creëren, dan ben je bij Atelier Annelies Bruneel aan het juiste adres!

Atelier Annelies Bruneel brengt haute couture naar jouw speciale dag // Engaged.nl

Annelies, wat typeert jou als ontwerpster?
“Ik maak trouwkleding 100% op maat en naar smaak. Het is mijn intentie om de mooiste versie van jezelf te creëren. Ik breng klassieke haute couture van superieure kwaliteit naar jouw speciale dag. Ik ga samen met de klant ontwerpen. We kiezen samen bewust stoffen, kleuren en vormen. Wat vind je belangrijk en leuk, wat past bij jou? Ik haal er diverse stoffen en boeken bij, en samen zoeken we uit wat je echt wil. Ieder jaar maak ik ook een bruidsuggestiecollectie die als inspiratie kan dienen voor klanten. Ik woon boven mijn atelier, dus je komt eigenlijk gewoon bij mij thuis over de vloer. We drinken samen een koffietje in een huiselijke sfeer. Dat is belangrijk voor mij, want de klant en zijn verhaal komen bij mij op de eerste plaats. Het hoeft bij mij niet steeds traditioneel te zijn, buiten de lijntjes kleuren is net leuk! Het belangrijkste is dat je outfit letterlijk én figuurlijk bij je past.”

Kun je eens een voorbeeld uit de praktijk geven?
“Een bruidegom koos voor heel speciale schoenen met bloemen erop. Hij wilde dat de voering van zijn kostuum assorti was met zijn schoenen. Een andere mannelijke klant wilde een chique salopet. Ik heb dan een combinatie van een smoking en een salopet gemaakt. Ik koos voor een smokingstof en een aantal technische zaken die eigen zijn aan een smoking.”Het moet mooi zijn en toch lekker zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Waarin zit voor jou precies het kwalitatieve aspect?
“Ik ben heel veel met draagcomfort bezig. Het moet mooi zijn en toch lekker zitten. Zo mag een lange jurk breed genoeg zijn om er toch in te kunnen dansen. Ik werk alles met de hand af, geen massaproductie dus! Daarnaast werk ik enkel met natuurlijke materialen die in Europa in eerlijke omstandigheden geproduceerd zijn. Naast trouwkledij, maak ik trouwens ook gewone kledij op maat. Ook voor mezelf maakte ik al veel stukken, en die kleren draag ik nu al jarenlang. Daardoor kan ik ondertussen prima inschatten wat kwaliteit en draagcomfort echt betekent. ”

Wat is het profiel van jouw klanten?
“Ik heb een zeer diverse klantengroep. Er zijn veel mensen die bij mij aankloppen omdat ze iets anders willen, iets wat niet in een traditionele trouwwinkel te vinden is. Een andere groep vindt het gewoon makkelijker om bij mij te komen, omdat alles voor hen op maat geregeld wordt. Tenslotte zijn er ook dames en heren die het fantastisch vinden om samen met mij te ontwerpen. Ze vinden het heerlijk om echt betrokken te worden in het hele project.”

Is kiezen voor haute couture als trouwoutfit betaalbaar?
“Absoluut. In de betere bruidsmodezaak betaal je ongeveer evenveel als bij mij. Alleen vertrek ik van nul en maak alles 100% op maat. De prijs wordt ook altijd tot in het detail besproken. Is een bepaalde stof te duur, ga ik op zoek naar een alternatief. Ik ben altijd zeer transparant in mijn communicatie.”

Je geeft nog een extra service…
“Kleuren en korter maken is bij mij altijd inbegrepen in de prijs. Ik vind dat je je trouwkleding ook na je grote dag moet kunnen dragen.”

Annelies Bruneel is ook te vinden op Engaged op 25 + 26 februari '17 in Rotterdam! Kom vooral even een kijkje nemen om te zien wat ze voor je kan doen. Tickets kun je hier kopen!


Tekst: Liza de Jonge // Foto's: Annelies Bruneel
instafeed

@engagedNL